12.9.2021 – HLEVIŠKA PLANINA (908 m)

ODHOD: ob 5.30 uri z glavne avtobusne postaje v Mariboru
POVRATEK: do 21.00 ure
PREVOZ: avtobus
STROŠEK IZLETA: 25 EUR (vključuje ogled Antonijevega rova)
POTEK IZLETA: z avtobusom se bomo zapeljali po avtocesti do Logatca, kjer bomo zavili ,z avtoceste in se zapeljali v Idrijo (325 m). Po jutranjem okrepčilu se bomo najprej povzpeli do Koče na Hleviški planini (818 m) in v nadaljevanju do vrha Hleviške planine (908 m). Po krajšem počitku in razgledih, se bomo vrnili nazaj do koče, kjer bomo naredili daljši postanek za okrepčila in prijetno kramljanje. Sledil bo spust nazaj v dolino do Divjega jezera, kjer nas bo pričakal avtobus in zapeljal v Idrijo, kjer bomo ob 15.00 uri vstopili v Antonijev rov (Antonijev rov je bil izkopan leta 1500 in je najstarejši ohranjen vhod v rudnik v Evropi. Po Antonijevem rovu se bomo podali v podzemni svet drugega največjega rudnika živega srebra na svetu. Voden ogled traja uro in pol). Po ogledu se bomo vrnili do avtobusa in se zapeljali nazaj v Maribor, seveda z obveznim postankom v Trojanah.
ČAS HOJE: okrog 5 ur nezahtevne hoje s postanki in cca. 500 višinskih metrov
OPREMA: PCT dokazilo, maska za obraz, pohodni čevlji, palice, nahrbtnik z rezervnimi oblačili vremenu primerno (temperatura v rudniku je 13°C) ter obilo dobre volje

ROK PRIJAVE IN ODJAVE: do srede, 8. septembra 2021 oz. do zapolnitve avtobusa
VODNIKI: Branko Dokl, Igor Oprešnik, Andrej Kaučič, Ivan Ladinek
INFORMACIJE IN PRIJAVE: vsak dan med 20.00 in 21.00 uro na tel. št.: Igor Oprešnik, 041 985 048;

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.