26.5.2019 – BABNO POLJE “Slovenska Sibirija”

ODHOD: ob 6.00 uri iz glavne avtobusne postaje v Mariboru
POVRATEK: do 20.00 ure
PREVOZ: avtobus
STROŠEK IZLETA: 20 €

POTEK IZLETA: Z avtobusom se bomo zapeljali po avtocesti mimo Ljubljane do Unca in nato skozi Cerknico do Hriba – Loški potok, kjer bo začetek pohoda. Tokratna zelo zanimiva pot, nas bo po delu pešpoti »ob rimskih zapornih zidovih – claustra alpium iuliarum« iz Loškega potoka pripeljala v Babno pole. Po jutranjem okrepčilu se bomo najprej spustili do ene najlepših kraških uval, do Retijske uvale (720 m) in po njej nadaljevali do naslednje zanimive točke, do Tabora. Na Taboru (816 m), s katerega je čudovit razgled po okolici, stojita dve cerkvi – sv. Lenarta in sv. Barbare. Po počitku se bomo spustili do Šegove vasi (720 m) in se v nadaljevanju, v cca eni uri, po gozdnih poteh povzpeli do najvišje točke tokratnega pohoda, ki je na cca 1100 m. Sledila bo prijetna pot, ki se vseskozi spušča, do naše osrednje točke, do Babnega polja. Tukaj nas bo pričakala lokalna vodička, s katero se bomo v cca eni uri sprehodili po Babnem polju in katera nam bo povedala vse o tej zanimivi vasi, ki je znana kot »Slovenska Sibirija«. Še nekaj okrepčil in z avtobusom se bomo preko Bloške police in Cerknice odpeljali do avtoceste in po njej v Maribor.

ZAHTEVNOST IN ČAS HOJE: lahke hoje s postanki bo okrog 5 ur, cca 400 m višincev in okrog 12 km poti

OPREMA: pohodni čevlji, pohodne palice, zaščita za glavo in obraz, nahrbtnik z rezervnimi oblačili in okrepčilom ter veliko dobre volje

ROK PRIJAVE IN ODJAVE: do četrtka, 23. maja 2019 oz. do zasedbe avtobusa

VODNIKA: Igor Oprešnik, Andrej Kaučič

INFORMACIJE IN PRIJAVE: vsak dan med 20.00 in 21.00 uro na tel. št.:
Igor Oprešnik, 041 985 048; igoropresnik@gmail.com
www.hej-gremonaprej.si

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.