19. – 20.6.2021 – SREDNJI VELEBIT (HR)

1. DAN: sobota, 19.6.2021 (predvidoma 4 ure čiste nezahtevne hoje – brez počitkov)
Odhod iz Maribora ob 4.00 uri in vožnja preko Zagreba do Gospiča po avtocesti ter naprej do naselja Baške Oštarije in začetka pohoda v kraju Dabarska Kosa (943 m). Na sedlu Dabarske kose bomo nadaljevali pot (tu smo zaključili pot pred dvemi leti na Premužičevi stezi) po tamkajšnjih travnikih in gozdovih mimo Bačič kose in številnimi “kuki” kateri merijo v višino preko 1000 m, na katere se bomo po želji tudi povzpeli. Eden takšnih čudovitih vrhov srednjega Velebita je Kiza 1274 m. Spustili se bomo do planinskega zavetišča Prpa in nato nadaljevali do spomenika URE KUBUS, od koder bo prelep pogled na morje in otoke. Nadaljevali bomo pot po poti Terezijana vse do Hostla na Baških Oštarijah, kjer je cilj in predviden počitek.
Od tu se bomo po krajšem počitku odpeljali do mesta Krasno Polje, do že znanega Penziona Konoba Jure. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN: nedelja, 20.6.2021 (predvidoma 4 ure čiste nezahtevne hoje – brez postankov)
Po zajtrku se zapeljemo na prelaz Oltari (1002 m), do planinske koče Oltari (940 m). Od tu se bomo spustili proti morju, mimo zbiralnika vodne komore HE Senj, do obmorskega mesta Sv. Juraj, kjer bo zaključek poti in predvideno kopanje v morju. Po uživanju ob in v morju se bomo zapeljali do Senja, nadaljevali čez prelaz Vratnik do Žute Lokve in po avtocesti skozi Zagreb v mMaribor. Predviden prihod v Maribor v poznih večernih urah. mNe pozabite na veljavni osebni dokument in na vsa dokazila oz. potrdila, da ste preboleli ali bili cepljeni proti Covid-19!

OPREMA: obrazne maske, kopalke, visoki pohodni čevlji, pohodne palice, nahrbtnik z rezervnimi oblačili vremenu primerno in veliko dobre voljev

ROK PRIJAVE: do torka, 1. junija 2021

STROŠEK PREVOZA: 60 – 80 € (odvisno od števila udeležencev)
OSTALI STROŠKI (katere se plača tekom izleta in so odvisni od posameznika):
– polpenzion + TT v Penzionu Konoba Jure*** (30 €)
– hrana in pijača na poti

INFORMACIJE IN PRIJAVE: vsak dan med 20.00 in 21.00 uro
Igor Oprešnik, 041 985 048; igoropresnik@gmail.com

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.